Avantajele produselor cosmetice naturale

Oamenii spun mereu ca natural este mai bine, in orice aspect al vietii. Si nu e de mirare ca tot mai multe femei se orienteaza catre produsele cosmetice naturale. Afla de ce e bine sa folosesti produse naturale.

Bile de baie - Rasfat garantat.

Dupa o zi lunga la birou, stresul si oboseala acumulate dispar cu o simpla baie. Ingrediente potrivite pentru relaxarea de care ai nevoie!

Parabenii cosmetici - o amenintare?

Proprietati antibacteriene si antifungice dau parabenilor calitatile lor de conservare, mentinand prospetimea produselor cosmetice. Intrebarea este: Nu folosim o substanta potential nociva pentru a ne proteja impotriva bacteriilor si ciupercilor, si este acest compromis cu adevarat necesar?

Unt de corp - Ciocolata si cocos

Calmeaza, hidrateaza in profunzime si echilibreaza pielea, conferindu-i un aspect matasos si stralucitor. Intensifica regenerarea si intareste rezistenta pielii, ii confera suplete si elasticitate.

miercuri, 14 iunie 2017

Beneficiile uleiului Rosa Mosqueta

Rosa Mosqueta este un arbust de trandafir salbatic, care creste in America de Sud, in special in Chile. Uleiul este obtinut din fructe si are un continut foarte ridicat de acizi grasi polinesaturati.
rosa mosqueta



Proprietatile sale extraordinare de vindecare a pielii si infrumusetare au fost cunoscute de chilieni din cele mai vechi timpuri, insa, in ultima vreme, numeroase companii farmaceutice si cosmetice mari au inceput sa utilizeze acest ulei ca fiind unul dintre principalele ingrediente active ale produselor lor. Cu toate acestea, să aruncăm o privire la unele dintre fabulosele  avantaje ale uleiului de rosa mosqueta.

Reduce ridurile si intinereste pielea

Uleiul de rosa mosqueta contine carotenoide, vitamina A, o concentratie ridicata de vitamina C (bine cunoscută pentru proprietatile sale de intinerire si de reparatie) si 77% din acizii grasi esentiali, care au o importanta deosebita in regenerarea tesutului pielii. Acesti acizi atrag si retin umiditatea, facand pielea noastra sa para mai tanara, mai sanatoasa si mai elastica.

Unul dintre principalele ingrediente ale uleiului de rosa mosqueta este acidul retinoic (vitamina A), care afectează direct celulele pielii si ajuta la reinnoirea si repararea pielii. Se utilizeaza in multe creme antirid si anti-imbatranire produse de companiile din industria cosmeticelor.

Uleiul de rosa mosqueta are proprietati incredibile de intinerire si capacitatea de a intarzia semnele de imbatranire prematura, regenerarea pielii si reducerea liniilor fine si a ridurilor.

Tratarea cicatricilor si a vergeturilor

Multe studii au demonstrat ca uleiul de rosa mosqueta poate atenua eficient si trata cicatrici chirurgicale sau accidentale, vergeturi, arsuri si imbunatateste culoarea lor. Are proprietăți puternice de regenerare a celulelor si de vindecare a ranilor, este foarte eficient in repararea structurii pielii. Are capacitatea de a inlocui tesutul fibros si gros de cicatrice cu pielea noua si sanatoasa.

Cand este aplicat cicatricilor postoperatorii, imediat ce cusaturile au fost indepartate, uleiul de rosa mosqueta poate provoca formarea de cicatrici keloid. De asemenea, imbunatatește culoarea si textura semnelor de arsura, ajuta la producerea unor cicatrici mai putin vizibile, la cicatrizarea acneei si mareste elasticitatea pielii. 

Cu o cantitate mare de acizi grasi, uleiul de rosa mosqueta ajuta la hidratarea pielii, facand-o sa para reinnoita, tonifiata si curata. De asemenea, regenerează tesutul cutanat rupt, reduce considerabil si previne formarea vergeturilor.

Uleiul de rosa mosqueta trebuie aplicat de 3 ori pe zi masand pielea cu mișcări circulare. Rezultatele cele mai bune se obtin utilizand uleiul in fiecare zi pentru cel putin 1-2 luni.

Imbunatateste tonul pielii si protejeaza impotriva arsurilor solare

Hiperpigmentarea reprezinta intunecarea anumitor zone de piele si este cauzata de o cantitate excesivă de melanină produsa in corpul nostru. Rosa mosqueta are capacitatea de a ajuta pielea sa creeze celule noi care sa le inlocuiasca pe cele vechi. Pe măsură ce celulele vechi dispar, petele de pigmentare se retrag.

Uleiul de rosa mosqueta este foarte eficient in cazul supraexpuneri la soare si deshidratare. Stimuleaza reparatia tesuturilor si echilibreaza tonusul pielii si este, de asemenea, foarte eficient in netezirea efectelor de uscare ale soarelui, care provoacă aparitia ridurilor fine in jurul ochilor si buzelor.

vineri, 2 iunie 2017

Istoria cosmeticelor de la vechii egipteni pana azi.

Istoria cosmeticelor pornind de la vechii egipteni si pana in zilele noastre. Transformarile prin care au trecut cosmeticele o sa te faca sa intelegi industria cosmeticelor asa cum este ea azi.

Egiptenii antici

Există multe lucruri stiute despre produsele cosmetice, dar ati stiut ca vechii egipteni si Cleopatra au fost considerati a fi printre primii care au folosit cosmeticele inainte de anul 4000 i.Hr.?

Egiptenii isi vopseau sprancenele si genele cu Kohl - o cremă facută din grasimea oilor amestecata cu plumb sau antimoniu pulbere si funingine. Egiptenii vechi au fost de asemenea cunoscuti pentru baile in lapte si miere prin care sperau sa obtina o piele moale si catifelata.

Romanii si Grecii

În jurul anului 100, romanii foloseau vinul pentru a obtine obraji rosii folosindu-l ca si fard sau creta pentru a obtine un aspect palid și albicioas.Ei au creat si tratamente pentru acnee prin combinarea fainii de orz cu unt.

Romanii isi vopseau parul dar pentru ca foloseau lesie foarte multi dintre ei si-au pierdut parul astfel au fost nevoiti sa poarte peruci. De asemenea mai foloseau si sucul fruncrelor de padure pentru a-si colora obrajii si buzele. Pentru colorarea genelor ei foloseau tamanie neagra.

Evul Mediu

Spre deosebire de acum, cand toata lumea doreste un corp bronzat, in Evul Mediu sa fii palid insemna etalonul in materie de frumusete.
Femeile doreau asa de mult sa fie palide incat se lasau pictate pentru a obtine aspectul incolor. Fardul de ochi colorat, cum ar fi albastru, verde, gri si maro, si tatuajele au devenit populare in această perioadia.

Secolele 15-16

In aceasta prioada singurii care foloseau cosmetice erau membrii regalitatii si membrii curtilor regale.
Parfumurile deveneau din ce in ce mai populare in Franta si au inceput sa fie folosite substante de albire pentru fata.
Din pacate aceste substante de albire contineau carbonat, hidroxid si oxid de plumb care au patruns in corp cauzand o multitudine de boli si uneori au dus la paralizia sau moartea celor care le-au utilizat.

Anii 1800

In anii 1800, aproape toate clasele sociale au ajuns sa foloseasca produse cosmetice, dar multe produse contineau incă ingrediente foarte toxice.
Fardul pentru ochi si balsamul pentru buze contineau ingrediente otravitoare, cum ar fi sulfura de mercur si arsenic. Oxidul de zinc, care este folosit si astazi, a fost introdus ca o pulbere faciala pentru inlocuirea versiunilor pe baza de arsenic.

Anii 1900

In anii 1900, industria cosmetica a început să crească substanțial.
In 1913, mascara ambalata asa cum o stim astazi a fost dezvoltata de chimistul si parfumierul francez Eugene Rimmel.
Produsul a fost un pic inconsistent, dar netoxic asa incat a devenit popular in intreaga Europa.
Acceptarea la nivel mondial a rimelului a aparut atunci cand T.L. Williams a dezvoltat un ambalaj similar pentru noua sa companie, Maybelline.
In anii 1900, machiajul a devenit o cale pentru femei sa se exprime. Femeile purtau machiajul potrivit stilului si gustului lor si nu se supuneau strict tendintelor.

Zilele noastre

Industria cosmeticelor si a frumusetii reprezinta peste 20 de miliarde de dolari in vanzari anuale si este in continua crestere.
Accentul este pus pe produsele anti-imbatranire si pe cele care ne fac sa aratam mai tinere.
Sunt folosite multe forme de machiaj - de la aspectul natural pană la un aspectul dramatic, teatral.
Cu toate ca produsele cosmetice s-au schimbat drastic pe tot parcursul istoriei, scopul nostru de a arata cat mai bine ramane acelasi.
Majoritatea dintre noi s-ar pierde fară inventia stralucitoare cunoscuta sub numele de machiaj!

sâmbătă, 6 mai 2017

Uleiul de ricin - beneficii pentru piele

Uleiul de ricin are multe utilizari medicinale si curative, proprietati care il fac atat de eficient in afectiunile interne, fiind , de asemenea, o alegere excelenta pentru mentinerea unei pieli frumoase si sanatoase.


Prevenirea si tratarea acneei


Acidul ricinoleic din uleiul de ricin inhiba virusii si bacteriile, fiind capabil sa penetreze tesutul pielii profund, acest lucru il face eficient in tratarea si prevenirea acneei.

Pentru a trata acneea, tamponati cu o carpa umeda calda fata seara inainte de a merge la culcare. Caldura va deschide usor porii. Dupa aceasta, masati usor cu ulei de ricin usor incalzit.  Nu va clatiti dupa. Repetati aceasta procedura timp de 1 pana la 2 saptamani pentru a vedea rezultatele. Puteti repeta acest lucru, in cazuri severe de acnee, de doua ori pe zi, o data seara si o data dimineata.

Uleiul de ricin mentine pielea neteda,  oferindui un aspect tineresc


Capacitatea uleilui de ricin de a patrunde mai adanc in piele decat orice alt ulei vegetal face din el  un excelent mod de a va mentine pielea neteda, oferindui un aspec tineresc si proaspat. Uleiul de ricin este mult superior oricarui produs anti-imbatranire cumparat pe bani multi din magazin.

Una dintre cele mai bune si mai simple metode de a folosi uleiul de ricin este aplicarea intr-o cantitate mica in jurul ochilor inainte de culcare.

Puteti aplica, de asemenea, ulei de ricin pe fata, dar datorita vascozitatii lui este important sa folositi o cantitate redusa.  Dupa aplicare trebuie sa asteptati cel putin 2-3 ore, dupa care puteti sa va spalati.

Utilizat zi cu zi, va tine ridurile la distanta si va oferii pielii un aspect proaspat, tineresc si suplu. Cu utilizarea consecventa timp de cateva luni, poate ajuta la estomparea semnelor  vechi ramase de la cosuri/pete.

Uleiul de ricin elimina cicatricile si previne formarea de cicatrici noi


Neegalat in ceea ce priveste gradul de penetrare al pielii uleiul de ricin poate fi de ajutor in indepartarea cicatricilor externe si interne, cum ar fi cele care se formeaza dupa o interventie chirurgicala.

Uleiul de ricin va patrunde adanc in tesuturi pentru a indeparta incet tesut cicatricial. Uimitor, ulei de ricin este capabil sa distinga intre celulele sanatoase si cele anormale. In cazul celulelor sanatoase, uleiul de ricin le va detoxifia si stimula si va stimula cresterea circulatiei. In celule anormale, cum ar fi tesut cicatricial, ulei de ricin va dizolva celulele datorita proprietatii sale de solvent.

Pentru a elimina cicatricile, inmuiati o bucata de panza curata in ulei de ricin si puneti-l peste zona cicatrice pentru o ora sau doua in fiecare zi. De asemenea, puteti aplica pur si simplu ulei de ricin pe cicatrice in fiecare zi. Cicatricile mai grave vor necesita o perioada mai lunga de timp pentru a fi eliminate.

Aplicarea ulei de ricin peste taieturi sau zgarieturi va duce la vindecarea excelenta a pielii.

Remarcabil, daca se aplica ulei de ricin dupa o interventie chirurgicala, acesta va reduce formarea de cicatrici. Acest lucru ar putea fi din cauza capacitatii uleilui de ricin de a creste numarul de limfocite din corpului nostru. Limfocitele, sau celule albe din sange, par a influienta vindecarea ranilor. Studiile au aratat ca limfocitele T ar putea juca un rol important in vindecarea ranilor si formarea de cicatrici. Bebelusii si copiii mici au un nivel natural mai mare de limfocite decat adolescenti si adulti, lucru care ar putea fi unul dintre motivele pentru care pielea noastra s-a vindecat cu mult mai putine cicatrici atunci cand am fost copii.

Uleiul de ricin inmoaie bataturile groase si le elimina


Ulei de ricin va inmuia orice piele aspra sau ingrosata, inclusiv bataturi. Pentru a trata bataturi, aplica ulei de ricin pe picioare si foloseste sosete de bumbac inainte de a merge la culcare. (De altfel, folosind ulei de ricin poti scapa de durerile de picioare cauzate de tocurile inalte.)

Uleiul de ricin vindeca infectii ale pielii, cum ar herpesul


Aplicati un ulei de ricin carpa inmuiata pe zona afectata. In cazul in care este suficient de mic, poate fi utilizat si un bandaj cu cateva picaturi de ulei de ricin.

Uleiul de ricin previne vergeturile

Aplicati o cantitate mica de ulei de ricin peste stomac si coapse zi de zi pentru a preveni vergeturile in timpul sarcinii sau dupa.  

Uleiul de ricin elimina alunitele si negi


Aplicati ulei de ricin peste alunite sau negi in fiecare noapte.  Alunitele vor incepe sa scada in cateva saptamani,  continuand utilizarea, alunitele vor disparea.  Indepartarea completa poate dura 2-3 luni.

Uleiul de ricin va elimina petele de varsta (pete de ficat)


Aplicati ulei de ricin pe pete in fiecare noapte. Cu timpul petele isi vor schimba culoarea  si utilizat in continuare va elimina in cele din urma petele.

miercuri, 23 iulie 2014

Uleiul de borago – un secret mai putin cunoscut, o piele mai sanatoasa

Borago sau limba mielului (Borago officinalis) este o planta originara din Asia mica, dar care astazi se gaseste in aproape toate partile lumii. Uleiul se extrage din semintele plantei. 

ulei de borago

Marea valoare a acestui ulei consta in faptul ca are cea mai mare concentratie de acid gamma  linolenic gasita in mod natural in plante. Acesta limiteaza pierderea apei din epiderma.  Combinatia de acizi grasi Omega 3 si Omega 6, ii ofera o extraordinara capacitate de regenerare.

Este un ulei natural care pe langa faptul ca restabileste supletea, elasticitatea si tonusul pielii obosite, uscate poate fi de ajutor si persoanelor care sufera de afectiuni cronice ale pielii, cum ar fi eczeme sau dermatita atopica. Este potrivit inclusiv pentru tenurile mixte si grase.

Proprietati:

  • este un tratament antirid eficient
  • hidrateaza si hraneste pielea
  • reface elasticitatea pielii
  • reduce petele pigmentare
  • reface daunele provocate de soare
  • are proprietati cicatrizante
  • reduce roseata si inflamatia
  • ajuta in caz de psoriazis, eczema si dermatita atopica


Este potrivit si pentru pielea sensibila, iritata sau fragila. Are un efect semnificativ asupra imbunatatirii sanatatii si al aspectului tesutului pielii.

Daca parul tau este lipsit de vitalitate si stralucire poti apela cu incredere la uleiul de borago. Pentru ca hidrateaza si hraneste in profunzime este un tratament minunat pentru par uscat cu varfuri despicate, scalp si unghii.

Fiind mai sensibil la oxidare se recomanda pastrarea la temperaturi sub 19°C.

Va puteti bucura de proprietatile acestui minunat ulei utilizand serul facial pentru ten normal si uscat din oferta noastra.

miercuri, 30 aprilie 2014

Hidratarea tenului

Orice tip de ten are nevoie de hidratare atat dimineata cat si seara. Hidratarea tenului este al treilea pas in rutina zilnica de ingrijire. Cremele sau serurile hidratante e bine sa fie aplicate pe pielea usor umeda, astfel se creaza un sigliu si pielea isi pastreaza umiditatea.  Este foarte imporatant ca acestea sa fie aplicate pe tenul curat.

hidratarea naturala a tenului

Daca folositi un toner bine formulat, adica o formula care contine ingrediente hidratante si antioxidanti (mai mlte detalii puteti gasi aici), pentru hidratarea tenului este suficinta aplicarea unui ulei sau a unui mix de uleiuri vegetale alese in functie de tipul tenului. Acest mix de uleiuri ar fi bine sa contina vitamine solubile in ulei, ingrediente anti-age, regenerante si antioxidanti (de ex. vitamina A, E, coenzima Q10). Antioxidantii protejeaza pielea si stimuleaza productia de colagen. Si foarte important sa nu contina ingrediente iritante.

Pe timpul zilei specialistii recomanda folosirea unei creme cu factor de protectie solara, mai ales vara. 

Pentru tenul gras puteti folosi uleiuri uscate cum ar fi jojoba, seminte de struguri, kukui. La 15 minute dupa aplicarea uleiului e bine ca surplusul neabsorbit sa fie indepartat prin presarea pe fata a unui servetel. Dimineata poate fi suficienta folosirea unui toner.

Beneficii pentru tenul acneic aduc uleiul de jojoba, chimen negru sau neem. Acestea au proprietati antiseptice, antiinflamatoare. Uleiul de neem are un miros mai greu de suportat si se aplica doar in combinatie cu alte uleiuri.

Pentru tenul mixt puteti opta pentru urmatoarele uleiuri: jojoba, borago, seminte de zmeura, caise, squalan de masline, macadamia, struguri, etc. La fel ca in cazul tenului gras si aici se recomanda indepartarea surplusului de ulei din zona T (frunte, nas). Deasemenea dimineata poate fi suficienta aplicarea unei lotiuni tonice.

Pentru un ten uscat se pot folosi atat dimineata cat si seara oricare din urmatoarele uleiuri: argan, avocado, squalan de masline, borago, migdale, coacaze, germeni de grau, rosa mosqueta, etc. 

Pentru ingrijirea tenului matur trebuie folosite mai ales uleiuri cu proprietati antioxidante: catina, coacaze, seminte de zmeura, rodie, rosa mosqueta, qualan de masline, argan. Uleiul de luminita serii si margarete au proprietati refermizante. Uleiul de borago previne pigmentarea pielii. 

Va puteti bucura de proprietatile uleiurilor de argan, borago, squalan de masline si seminte de zmeura folosind serul facial natural din oferta noastra.

Intotdeauna cand alegeti un produs tineti cont de modul in care este ambalat.  Ambalajele trebuie sa fie opace, sa se inchida bine. Unele din vitaminele si activele cosmetice isi pierd eficienta in contact cu lumina si aerul. 

Consuma suficienta apa 
Apa este importanta pentru starea generala de sanatate, pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din organism si este esentiala pentru functionarea corecta a celulelor.  Consumul unei cantitati excesive de apa nu va determina in mod magic ca pielea sa arate mai tanara sau mai sanatoasa. Dar consumul unei cantitati adecvate de apa in fiecare zi poate ajuta pielea sa-si mentina hidratarea. Daca nu poti sa bei multa apa poti apela la infuzii de plante si sucuri proaspete de legume si fructe sau poti inlocui cafeaua cu ceaiul verde.

Mancarea si somnul pentru o piele sanatoasa
Mananca inteligent pentru a-ti mentine pielea sanatoasa. Manca o multime de legume, fructe si cereale integrale. Alege proteine slabe, cum ar fi carnea de pui, peste, carne slaba, fasole, linte si oua. Redu consumul de  alimente  bogate in colesterol, grasimi trans (specialistii in medicina le clasifica ca fiind cel mai periculos tip de grasimi deoarece cresc nivelul colesterolului rau reducandu-l totodata pe cel bun), sare si zahar. Nu uita sa dormi suficient si nu in ultimul rand sa te relaxezi.

Nu uita sa consumi suficente lichide si sa te relaxezi. Citeste intotdeauna etichetele produselor si alege cosmetice cat mai naturale. Nu orice produs scump este si eficient.