Avantajele produselor cosmetice naturale

Oamenii spun mereu ca natural este mai bine, in orice aspect al vietii. Si nu e de mirare ca tot mai multe femei se orienteaza catre produsele cosmetice naturale. Afla de ce e bine sa folosesti produse naturale.

Bile de baie - Rasfat garantat.

Dupa o zi lunga la birou, stresul si oboseala acumulate dispar cu o simpla baie. Ingrediente potrivite pentru relaxarea de care ai nevoie!

Parabenii cosmetici - o amenintare?

Proprietati antibacteriene si antifungice dau parabenilor calitatile lor de conservare, mentinand prospetimea produselor cosmetice. Intrebarea este: Nu folosim o substanta potential nociva pentru a ne proteja impotriva bacteriilor si ciupercilor, si este acest compromis cu adevarat necesar?

Unt de corp - Ciocolata si cocos

Calmeaza, hidrateaza in profunzime si echilibreaza pielea, conferindu-i un aspect matasos si stralucitor. Intensifica regenerarea si intareste rezistenta pielii, ii confera suplete si elasticitate.

miercuri, 14 iunie 2017

Beneficiile uleiului Rosa Mosqueta

Rosa Mosqueta este un arbust de trandafir salbatic, care creste in America de Sud, in special in Chile. Uleiul este obtinut din fructe si are un continut foarte ridicat de acizi grasi polinesaturati.
rosa mosqueta



Proprietatile sale extraordinare de vindecare a pielii si infrumusetare au fost cunoscute de chilieni din cele mai vechi timpuri, insa, in ultima vreme, numeroase companii farmaceutice si cosmetice mari au inceput sa utilizeze acest ulei ca fiind unul dintre principalele ingrediente active ale produselor lor. Cu toate acestea, să aruncăm o privire la unele dintre fabulosele  avantaje ale uleiului de rosa mosqueta.

Reduce ridurile si intinereste pielea

Uleiul de rosa mosqueta contine carotenoide, vitamina A, o concentratie ridicata de vitamina C (bine cunoscută pentru proprietatile sale de intinerire si de reparatie) si 77% din acizii grasi esentiali, care au o importanta deosebita in regenerarea tesutului pielii. Acesti acizi atrag si retin umiditatea, facand pielea noastra sa para mai tanara, mai sanatoasa si mai elastica.

Unul dintre principalele ingrediente ale uleiului de rosa mosqueta este acidul retinoic (vitamina A), care afectează direct celulele pielii si ajuta la reinnoirea si repararea pielii. Se utilizeaza in multe creme antirid si anti-imbatranire produse de companiile din industria cosmeticelor.

Uleiul de rosa mosqueta are proprietati incredibile de intinerire si capacitatea de a intarzia semnele de imbatranire prematura, regenerarea pielii si reducerea liniilor fine si a ridurilor.

Tratarea cicatricilor si a vergeturilor

Multe studii au demonstrat ca uleiul de rosa mosqueta poate atenua eficient si trata cicatrici chirurgicale sau accidentale, vergeturi, arsuri si imbunatateste culoarea lor. Are proprietăți puternice de regenerare a celulelor si de vindecare a ranilor, este foarte eficient in repararea structurii pielii. Are capacitatea de a inlocui tesutul fibros si gros de cicatrice cu pielea noua si sanatoasa.

Cand este aplicat cicatricilor postoperatorii, imediat ce cusaturile au fost indepartate, uleiul de rosa mosqueta poate provoca formarea de cicatrici keloid. De asemenea, imbunatatește culoarea si textura semnelor de arsura, ajuta la producerea unor cicatrici mai putin vizibile, la cicatrizarea acneei si mareste elasticitatea pielii. 

Cu o cantitate mare de acizi grasi, uleiul de rosa mosqueta ajuta la hidratarea pielii, facand-o sa para reinnoita, tonifiata si curata. De asemenea, regenerează tesutul cutanat rupt, reduce considerabil si previne formarea vergeturilor.

Uleiul de rosa mosqueta trebuie aplicat de 3 ori pe zi masand pielea cu mișcări circulare. Rezultatele cele mai bune se obtin utilizand uleiul in fiecare zi pentru cel putin 1-2 luni.

Imbunatateste tonul pielii si protejeaza impotriva arsurilor solare

Hiperpigmentarea reprezinta intunecarea anumitor zone de piele si este cauzata de o cantitate excesivă de melanină produsa in corpul nostru. Rosa mosqueta are capacitatea de a ajuta pielea sa creeze celule noi care sa le inlocuiasca pe cele vechi. Pe măsură ce celulele vechi dispar, petele de pigmentare se retrag.

Uleiul de rosa mosqueta este foarte eficient in cazul supraexpuneri la soare si deshidratare. Stimuleaza reparatia tesuturilor si echilibreaza tonusul pielii si este, de asemenea, foarte eficient in netezirea efectelor de uscare ale soarelui, care provoacă aparitia ridurilor fine in jurul ochilor si buzelor.

vineri, 2 iunie 2017

Istoria cosmeticelor de la vechii egipteni pana azi.

Istoria cosmeticelor pornind de la vechii egipteni si pana in zilele noastre. Transformarile prin care au trecut cosmeticele o sa te faca sa intelegi industria cosmeticelor asa cum este ea azi.

Egiptenii antici

Există multe lucruri stiute despre produsele cosmetice, dar ati stiut ca vechii egipteni si Cleopatra au fost considerati a fi printre primii care au folosit cosmeticele inainte de anul 4000 i.Hr.?

Egiptenii isi vopseau sprancenele si genele cu Kohl - o cremă facută din grasimea oilor amestecata cu plumb sau antimoniu pulbere si funingine. Egiptenii vechi au fost de asemenea cunoscuti pentru baile in lapte si miere prin care sperau sa obtina o piele moale si catifelata.

Romanii si Grecii

În jurul anului 100, romanii foloseau vinul pentru a obtine obraji rosii folosindu-l ca si fard sau creta pentru a obtine un aspect palid și albicioas.Ei au creat si tratamente pentru acnee prin combinarea fainii de orz cu unt.

Romanii isi vopseau parul dar pentru ca foloseau lesie foarte multi dintre ei si-au pierdut parul astfel au fost nevoiti sa poarte peruci. De asemenea mai foloseau si sucul fruncrelor de padure pentru a-si colora obrajii si buzele. Pentru colorarea genelor ei foloseau tamanie neagra.

Evul Mediu

Spre deosebire de acum, cand toata lumea doreste un corp bronzat, in Evul Mediu sa fii palid insemna etalonul in materie de frumusete.
Femeile doreau asa de mult sa fie palide incat se lasau pictate pentru a obtine aspectul incolor. Fardul de ochi colorat, cum ar fi albastru, verde, gri si maro, si tatuajele au devenit populare in această perioadia.

Secolele 15-16

In aceasta prioada singurii care foloseau cosmetice erau membrii regalitatii si membrii curtilor regale.
Parfumurile deveneau din ce in ce mai populare in Franta si au inceput sa fie folosite substante de albire pentru fata.
Din pacate aceste substante de albire contineau carbonat, hidroxid si oxid de plumb care au patruns in corp cauzand o multitudine de boli si uneori au dus la paralizia sau moartea celor care le-au utilizat.

Anii 1800

In anii 1800, aproape toate clasele sociale au ajuns sa foloseasca produse cosmetice, dar multe produse contineau incă ingrediente foarte toxice.
Fardul pentru ochi si balsamul pentru buze contineau ingrediente otravitoare, cum ar fi sulfura de mercur si arsenic. Oxidul de zinc, care este folosit si astazi, a fost introdus ca o pulbere faciala pentru inlocuirea versiunilor pe baza de arsenic.

Anii 1900

In anii 1900, industria cosmetica a început să crească substanțial.
In 1913, mascara ambalata asa cum o stim astazi a fost dezvoltata de chimistul si parfumierul francez Eugene Rimmel.
Produsul a fost un pic inconsistent, dar netoxic asa incat a devenit popular in intreaga Europa.
Acceptarea la nivel mondial a rimelului a aparut atunci cand T.L. Williams a dezvoltat un ambalaj similar pentru noua sa companie, Maybelline.
In anii 1900, machiajul a devenit o cale pentru femei sa se exprime. Femeile purtau machiajul potrivit stilului si gustului lor si nu se supuneau strict tendintelor.

Zilele noastre

Industria cosmeticelor si a frumusetii reprezinta peste 20 de miliarde de dolari in vanzari anuale si este in continua crestere.
Accentul este pus pe produsele anti-imbatranire si pe cele care ne fac sa aratam mai tinere.
Sunt folosite multe forme de machiaj - de la aspectul natural pană la un aspectul dramatic, teatral.
Cu toate ca produsele cosmetice s-au schimbat drastic pe tot parcursul istoriei, scopul nostru de a arata cat mai bine ramane acelasi.
Majoritatea dintre noi s-ar pierde fară inventia stralucitoare cunoscuta sub numele de machiaj!