miercuri, 14 iunie 2017

Beneficiile uleiului Rosa Mosqueta

Rosa Mosqueta este un arbust de trandafir salbatic, care creste in America de Sud, in special in Chile. Uleiul este obtinut din fructe si are un continut foarte ridicat de acizi grasi polinesaturati.
rosa mosqueta



Proprietatile sale extraordinare de vindecare a pielii si infrumusetare au fost cunoscute de chilieni din cele mai vechi timpuri, insa, in ultima vreme, numeroase companii farmaceutice si cosmetice mari au inceput sa utilizeze acest ulei ca fiind unul dintre principalele ingrediente active ale produselor lor. Cu toate acestea, să aruncăm o privire la unele dintre fabulosele  avantaje ale uleiului de rosa mosqueta.

Reduce ridurile si intinereste pielea

Uleiul de rosa mosqueta contine carotenoide, vitamina A, o concentratie ridicata de vitamina C (bine cunoscută pentru proprietatile sale de intinerire si de reparatie) si 77% din acizii grasi esentiali, care au o importanta deosebita in regenerarea tesutului pielii. Acesti acizi atrag si retin umiditatea, facand pielea noastra sa para mai tanara, mai sanatoasa si mai elastica.

Unul dintre principalele ingrediente ale uleiului de rosa mosqueta este acidul retinoic (vitamina A), care afectează direct celulele pielii si ajuta la reinnoirea si repararea pielii. Se utilizeaza in multe creme antirid si anti-imbatranire produse de companiile din industria cosmeticelor.

Uleiul de rosa mosqueta are proprietati incredibile de intinerire si capacitatea de a intarzia semnele de imbatranire prematura, regenerarea pielii si reducerea liniilor fine si a ridurilor.

Tratarea cicatricilor si a vergeturilor

Multe studii au demonstrat ca uleiul de rosa mosqueta poate atenua eficient si trata cicatrici chirurgicale sau accidentale, vergeturi, arsuri si imbunatateste culoarea lor. Are proprietăți puternice de regenerare a celulelor si de vindecare a ranilor, este foarte eficient in repararea structurii pielii. Are capacitatea de a inlocui tesutul fibros si gros de cicatrice cu pielea noua si sanatoasa.

Cand este aplicat cicatricilor postoperatorii, imediat ce cusaturile au fost indepartate, uleiul de rosa mosqueta poate provoca formarea de cicatrici keloid. De asemenea, imbunatatește culoarea si textura semnelor de arsura, ajuta la producerea unor cicatrici mai putin vizibile, la cicatrizarea acneei si mareste elasticitatea pielii. 

Cu o cantitate mare de acizi grasi, uleiul de rosa mosqueta ajuta la hidratarea pielii, facand-o sa para reinnoita, tonifiata si curata. De asemenea, regenerează tesutul cutanat rupt, reduce considerabil si previne formarea vergeturilor.

Uleiul de rosa mosqueta trebuie aplicat de 3 ori pe zi masand pielea cu mișcări circulare. Rezultatele cele mai bune se obtin utilizand uleiul in fiecare zi pentru cel putin 1-2 luni.

Imbunatateste tonul pielii si protejeaza impotriva arsurilor solare

Hiperpigmentarea reprezinta intunecarea anumitor zone de piele si este cauzata de o cantitate excesivă de melanină produsa in corpul nostru. Rosa mosqueta are capacitatea de a ajuta pielea sa creeze celule noi care sa le inlocuiasca pe cele vechi. Pe măsură ce celulele vechi dispar, petele de pigmentare se retrag.

Uleiul de rosa mosqueta este foarte eficient in cazul supraexpuneri la soare si deshidratare. Stimuleaza reparatia tesuturilor si echilibreaza tonusul pielii si este, de asemenea, foarte eficient in netezirea efectelor de uscare ale soarelui, care provoacă aparitia ridurilor fine in jurul ochilor si buzelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu