marți, 14 mai 2013

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este extras prin presare la rece din fructele proaspete de nuca de cocos.Este un foarte bun hidratant si are proprietati antibacteriene, antifungice. Este indicat pentru toate tipurile de piele,in special pentru cea uscata, aspra. Catifeleaza piele. Ajuta la reducerea ridurilor,fara sa provoace iritatii, fiind benefic pentru tenurile mature, ridate.

Calmeaza pielea arsa de soare, pielea iritata, ranita. Poate fi de ajutor in cazul probemelor de piele (dermatite, exeme, psoriasis.)

Este recomandat pentru ingrijirea parului, in special parul uscat, dar nu numai. Protejeaza parul de efectele nocive ale razelor solare, asigura o gama variata de proteine esentiale, necesare hranirii podoabei capilare. Se aplica uleiul pe toata lungimea parului si se maseaza bine scalpul. Se inveleste parul cu folie de plastic, apoi cu un prosop cald. Se tine cateva ore dupa care se spala parul. Are efect anti-matreata si stimuleaza cresterea parului.

Aplicat pe taieturi, zgarieturi, actioneaza ca  un agent antibacterian si favorizeaza regenerarea tesuturilor. Este folositor si in cazul arsurilor.

Uleiul de cocos poate inlocui cu succes demachiantul. Maseaza bine fata cu putin ulei, folosese miscari delicate in zona ochilor. Indeparteaza apoi uleiul cu ajutorul unei dischete demachiante imbibata  in apa fierbinte(nu exagerat de fierbinte). Apa fierbinte ajuta la deschiderea porilor si, astfel se indeparteaza foarte bine praful si murdaria.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu