miercuri, 9 octombrie 2013

Uleiul de argan

Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan, arbore care creste in Maroc.

Uleiul de argan


Fiind unul dintre cele mai rare si scumpe uleiuri din lume, uleiul de argan este o adevarata hrana pentru piele. Pielea are nevoie de vitamine si minerale pentru a-si pastra aspectul sanatos, luminozitatea, elasticitatea si pentru a face fata stresului si poluarii cotidiene.  Uleiul de argan este o solutie naturala pentru a apara pielea impotriva imbatranirii premature si a efectelor nocive cauzate de expunerea la razele  UV. Nu lasa urme uleioase, fiind absorbit repede de catre piele.

Uleiul de argan a castigat o reputatie internationala ca fiind cel mai bun produs natural de ingrijire a pielii cu efect antiimbatranire. Aceasta se datoreaza continutului bogat in antioxidanti, acizi grasi esentiali , carotenoide, steroli , polifenoli si un continut extrem de ridicat de vitamina E. Aceasta atrage și menține hidratarea și este un puternic antioxidant. Cu un continut uimitor de ingrediente active, uleiul de argan ofera pielii substantele nutritive necesare pentru a-si mentine stralucirea sanatoasa, stimuleaza regenerarea celulelor pielii.

Este folosit in mod traditional pentru ingrijirea pielii , parului si unghiilor, prevenirea vergeturilor, diminuarea cicatricilor, inclusiv cele lasate de acnee. Poate fi folosit si in unele afectiuni dermatologice (eczema, psoriazis). Cercetarile au aratat ca uleiul de argan restaureaza stratul hidrolipic al pielii (ceea ce il face ideal pentru ingrijirea pielii uscate), creste cantitatea de substante nutritive si oxigen in celulele pielii, neutralizeaza radicalii liberi.

Contine 80 % acizi grasi esentiali nesaturati . Are o concentratie foarte mare de acid oleic (Omega 9) si acid linoleic (Omega 6). Acizii grasi esentiali mentin pielea sanatoasa si previn pierderea umiditatii din piele, prevenind astfel imbatranirea prematura. Deoarece organismul nu-i poate produce, ei trebuie luati dintr-o sursa externa. Cea mai buna sursa este uleiul vegetal. 

Uleiul de argan contribuie la o crestere sanatoasa a parului, fara sa determine ingrasarea acestuia. Intareste firul de par, ii imbunetateste elasticitatea, reda stralucirea parului uscat, deteriorat, casat, afectat de factorii de mediu si coafarea excesiva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu